Aktuální informace od našeho dodavatele elektřiny ENGAS s.r.o.

Dobrý den,

velice nás to mrzí, ale velkoobchodní ceny energií vlivem geopolitické situace, kterou všichni denně sledujeme ve zprávách, stále rostou, a my teď bohužel nemáme jinou možnost, než na situaci reagovat a zvýšit ceny elektřiny.

Pro vaše odběrné místo Vám budeme nově dodávat silovou elektřinu za 6990 Kč/MWh. Poplatek za odběrné místo bude ve výši 89 Kč měsíčně.

Se změnou ceny jde ruku v ruce i změna měsíčních záloh. Aby pro Vás bylo roční vyúčtování co nejvíce přijatelné, nastavíme Vám automaticky pode Vaší spotřeby i jejich výši.

Nový předpis záloh Vám zašleme v průběhu září 2022, abyste si mohli včas upravit své měsíční platby a předešli tak nedoplatku na konci zúčtovacího období.

V případě, že se zvýšením ceny nesouhlasíte, můžete využít svého práva na odstoupení od smlouvy dle § 11a odst. 5 energetického zákona. V takovém případě je nutné nám doručit odstoupení od smlouvy například na e-mailovou adresu energie@engas.cz nejpozději desátý den před dnem zvýšení ceny za dodávku elektřiny, to znamená do 20. září 2022. K ukončení smlouvy dojde k poslednímu dni předcházejícímu zvýšení ceny, tedy k 30. září 2022.

Uvedené ceny jsou bez DPH. Konečná (souhrnná) cena za dodávku elektřiny se skládá z ceny odebrané silové elektřiny a poplatku za odběrné místo také z regulovaných cen za dopravu elektřiny, za činnosti operátora trhu a daň z elektřiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *